Informacija

Naujos prekės

Specialūs pasiūlymai

Apranga turizmui

Norint jaustis komfortiškai keliaujant ar sportuojant, ypač esant prastom oro sąlygom būtina teisingai pasirinkti aprangą. Protingai derinant skirtingus jos sluoksnius galima išvengti diskomforto jausmo ir netgi pavojaus sveikatai.

Kelių aprangos sluoksnių naudojimas tinka bet kuriam sportui, alpinizmui, turizmui ar šiaip aktyviam poilsiui gamto...

Norint jaustis komfortiškai keliaujant ar sportuojant, ypač esant prastom oro sąlygom būtina teisingai pasirinkti aprangą. Protingai derinant skirtingus jos sluoksnius galima išvengti diskomforto jausmo ir netgi pavojaus sveikatai.

Kelių aprangos sluoksnių naudojimas tinka bet kuriam sportui, alpinizmui, turizmui ar šiaip aktyviam poilsiui gamtoje. Pagrindinis tikslas yra pastovios kūno temperatūros palaikymas, nepriklausomai nuo judėjimo aktyvumo lygio ar oro sąlygų (lietus, vėjas ar sniegas).

Paprastai trys skirtingi sluoksniai: vidinis(apatinis), išstumiantis drėgmę nuo kūno, vidurinis šildantysis sluoksnis ir išorinis – drėgmei bei vėjui atsparus sluoksnis. Pagrindinis principas yra, kad jūs lengvai galite prisitaikyti prie klimatiniu pasikeitimų nusiimdamas nereikalingą sluoksnį kai organizmas perkaista ir užsidėti kai organizmas atvėsta.

Ilgą laiką kelių sluoksnių koncepcija buvo geriausias variantas sportininkams ir turistams, bet šiuo metu yra ir kita galimybė, naudoti aprangą tipo „SOFT-Shel“. Tai aukštų technologijų gaminiai, kuriuose suderintos kelių sluoksnių funkcijos, kaip viršutinio drėgmei atsparaus, taip ir vidurinio šilumą saugančio sluoksnio.

Daugiau

Apranga turizmui Yra 380 prekės(-ių).

Subkategorijos

  • Turistinės Striukės

    Neperšlampamos striukės. Neperšlampamos ir kvėpuojančios vyriškos ir moteriškos striukės kelionėms ir žygiams

  • Turistinės Kelnės

    Neperšlampamos kelnės. Lengvos kvėpuojančios neperšlampamos vyriškos ir moteriškos turistinės kelnės

  • Bliuzonai turizmui

    Flisiniai šilti džemperiai vyrams ir moterims

  • Kepurės Pirštinės Kojinės

    Kojinės kepurės ir pirštinės kelionėms ir žygiams

  • Termo apranga

    Termo apranga kelionėms, žygiams, ekspedicijoms Termo rūbai alpinistams

    Pirmas – apatinis sluoksnis- Termo apranga, vadinamas „Termo rūbai“ sluoksnis. Apatinis sluoksnis didžiąja dalimi reguliuoja kūno temperatūrą. Ar bandėte kada apsirengti medvilninius marškinėlius po polietileniniu lietpalčiu aktyviai judant? Netgi jei toks komplektas ir apsaugos nuo lietaus, jūsų marškinėliai vistiek bus šlapi ir jūs pradėsite jausti šaltį.

    Kai jūsų medvilninė apranga sugeria drėgmę iš vidaus, ši vėsta ir nežiūrint į tai, kad išorinis sluoksnis patikimai saugo nuo lietaus ir vėjo organizmas pradeda šalti. Medvilnė perdaug gerai sugeria ir išlaiko drėgmę. Šiuo metu gaminami sintetiniai poliestero gaminai, tokie kaip Polartec, CoolMax, Poliprolinen ar PowerDry efektyviai išstumia drėgmę nuo kūno. Nekaupdamos prakaito šios medžiagos drėgmę išstumia į paviršių iš kur ji sėkmingai išgaruoja.

    Kad palaikyti vėsumą vasarą ir išvengti hipotermijos ekstremaliose sąlygose – labai svarbu išlikti sausam. Termo apatiniai rūbai gali būti skirti įvairiom klimatinėm sąlygom (lengvi, vidutiniai ir šilti), priklausomai nuo oro temperatūros ir kitų sąlygų jūs galite pasirinkti sau tinkamiausius. Labai svarbus, kad šie termo drabužiai būtų prigludę prie kūno, tačiau nevaržytų judesių.

  • Skalbikliai Impregnantai

    Nikwax skalbikliai ir impregnantai aprangai, avalynei, palapinėms ir kuprinėms

puslapyje
Rodoma 289 - 300 iš 380 dalykų
Rodoma 289 - 300 iš 380 dalykų